阅读:13762回复:10

[语言交流]阿婆的故事(有点黄~)

楼主#
更多 发布于:2008-02-01 02:32
寻狗

汽水

阿婆救人

换衫被

最新喜欢:

跨境电商运营iMjmJ.Com跨境电商运营...
沙发#
发布于:2008-02-01 02:49
外加《暑期工被骗实录》~
板凳#
发布于:2008-02-01 09:07
听不懂滴呀...
地板#
发布于:2008-02-01 14:16
呵呵~这个应该得算得上粤语高级听力了~特别是阿婆的故事~是讲阿婆粤语不准搞出来的一些笑话~
发布于:2008-02-01 16:53
听不懂滴小白...强烈要求文字稿...
发布于:2008-02-01 17:18
寻狗

上次个阿婆自从上次比差佬cut左线之后,就去左训天桥底啦~
有一日,有两个男人各自带左自己只狗去散步~
一只外国既有毛狗,另一只就系无毛狗~
巨地两个人黎到天桥底相遇~其中一个男人唔小心碰跌左另一个人,于是巨地就吵起上黎,要求对方陪个不是~
巨地既狗可能都等到唔耐烦,于是就走左啦~
最后唔见埋添~
因此两个男人就吵到更加犀利~
但系由于阿婆训系天桥底,所以就觉得好烦,想去报警啦~

阿婆:喂,呢度系米999啊?(香港警察电话999,不过给阿婆这么一读像骂脏话,gāu表示“男性生殖器”)
差佬:又系你啊,阿婆?!呢次有咩事啊?!
阿婆:我哩,想投诉啊~有两个男人系天桥底“锄9”(其实阿婆想说的是“吵架”,说成这样就表示%¥……¥%—)啊~
差佬:啊~~~人地“锄9”关你咩事啊?!
阿婆:巨地搞到我训唔着啦~巨地锄下锄下,条9都唔见左啦~
差佬:咩话!?锄到条9都唔见埋!?
阿婆:系咯,不过呢~我见巨地……我见过巨地果两条9噶~一条有毛,一条系无毛噶~
差佬:感人地有无毛关你咩事啊~
阿婆:你不如帮人~帮巨地稳翻条9啦~
差佬:我点可以帮巨地稳啊~
阿婆:感你有无9啊?你比翻人啦~
差佬:我边有两条9啊~有都唔比啦~

于是,个差佬又再次感cut左阿婆条线啦~
嘿嘿嘿~(傻笑声)

先发这个,现在出门去,以后有时间再补上~
发布于:2008-02-01 17:39
哦!小爱真素大可爱!!!
发布于:2008-02-01 18:00
这个这个~~果然是有点……%¥的笑话~~